Zoals het geval was met de bredere transformatie in softwareontwikkeling, is ook een revolutie ontstaan ​​in de behoeften en uitdagingen van ondernemingen. De interacties tussen client en onderneming zijn verschoven van desktop naar mobiele apparaten, wat onmiskenbaar heeft geleid tot een toegenomen behoefte aan geschikte mobiele apps voor bedrijven.

Maar het ontwikkelen van goed ontworpen, succesvolle mobiele bedrijfsapps is geen gemakkelijke taak. Hier bespreken we de veranderende en uitdagende behoeften van ondernemingen en hoe app-ontwikkelaars hier beter op kunnen inspelen.

Uitdaging 1: Fragmentatie van apparaten en besturingssystemen

Er is momenteel een aanzienlijke hoeveelheid fragmentatie van apparaten en besturingssystemen op de markt. Als een zakelijke mobiele app-ontwikkelaar is je eerste uitdaging het kiezen tussen de drie meest voorkomende platforms (iOS, Android en Windows) bij het maken van een app voor je klant … die op zijn beurt zijn eigen klanten moet bereiken.

 

Als ontwikkelaar wilt u natuurlijk met een app komen met configuraties en mogelijkheden die compatibel zijn met relevante leveranciers. Anderzijds moet u rekening houden met de behoeften van uw klant. Ze willen niet alleen hun klanten bereiken met de app, ze willen ook winst maken in het proces … Het is niet genoeg om alleen de functionele compatibiliteit van de app te overwegen; u moet ook de voorkeuren kennen van de doelklanten van uw onderneming.

Uitdaging 2: Ontwikkelingstechnologie

De ontwikkeling van mobiele apps is voornamelijk onderverdeeld in twee typen:

1) Native app-ontwikkeling, en

2) Hybride app-ontwikkeling.

Native apps zijn met opzet gebouwd voor een specifiek platform (zoals Apple’s iOS, Google’s Android, Window’s Window Phone of Blackberry). Native apps worden over het algemeen gekenmerkt door een betere gebruikerservaring en superieure applicatieprestaties, aangezien ze zijn ontworpen, ontwikkeld en live in een besturingssysteem, in tegenstelling tot internet. Het primaire nadeel van native apps? U moet voor elk platform apps ontwikkelen, wat tijdrovend is en niet bepaald kosteneffectief.

Hybride mobiele apps worden meestal ontwikkeld met behulp van HTML5 en kunnen op elk mobiel apparaat worden geïnstalleerd, maar ze worden uitgevoerd via een webbrowser. Hybride mobiele applicatie-ontwikkelingen verkorten de tijd om apps op meerdere platforms te bouwen en op de markt te brengen. Aan de andere kant kunnen hybride apps echter achterblijven in prestaties en moet u mogelijk enkele belangrijke functies opofferen.

Houd er bij het kiezen van de juiste optie rekening mee dat een verkeerde keuze kan leiden tot slechte app-prestaties, slechte gebruikerservaring en / of onnodige kosten. Daarom is het van essentieel belang om de doelgroep van de klant en hun favoriete mobiele leveranciers (evenals eventuele externe leveranciers in de mix) te begrijpen. Daarmee heb je een beter idee van welke ontwikkelingstechnologie je moet gebruiken.