Online marketing bureaus zijn gespecialiseerd in online marketing. Sinds enkele jaren is online marketing steeds meer opgekomen, omdat er steeds meer activiteit online gebeurd. Online marketing gaat over de marketing die op online gebied gebeurd.

Online marketing heeft veel verschillende onderdelen. Ze hebben allen als overeenkomst dat ze gebruik maken van het internet als medium. Een online marketing bureau kan naast het realiseren van een website of webshop ook de volledige marketing hierbij verzorgen. Zo heb je bijvoorbeeld SEO ook wel zoekmachine optimalisatie. Hierbij zorgt een online marketing bureau dat jouw website of webshop vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Hoe hoger jouw site zichtbaar is in de zoekresultaten hoe meer mensen jouw site kunnen bereiken.

Naast zoekmachine optimalisatie heb je ook nog andere marketing vormen zoals e-mail marketing, zoekmachine adverteren, social media marketing, inbound marketing en content marketing. Een online marketing bureau zorgt dat alle aspecten van jouw site op de voor en achtergrond goed draaien zodat je site niet alleen gebruiksvriendelijk is, maar ook goed zichtbaar is.

De werkzaamheden van een online marketing bureau bestaan uit het bedenken en uitwerken van een passende online marketing strategie voor jouw bedrijf. Hierbij wordt gekeken naar doelstellingen, doelgroep, merkbeleving en het budget. Op basis van deze factoren wordt een online marketing plan geschreven. Doordat deze online marketing bureaus zich steeds bezig houden met de trends en ontwikkelingen op online gebied weet je zeker dat jouw website of webshop altijd met de tijd meegaat.